2014. augusztus 13., szerda

Miracle

Az ember Castiel munka közben türelmesen hallgatja a rádiót (történetesen erről a dalról van szó); emlékáradatok, önvád.




Miracle

Castiel elmélyülten ült a rádió előtt. Már minden feladatot elvégzett, és éppen vevő sem akadt a boltban, ahol nemrég kezdett el dolgozni. Ilyenkor mindig a készüléket hallgatta, mert szerette volna, mint ember, megismerni a XXI. század kultúráját. Hamar rájött, hogy a zenéket, amiket a Winchester-fiúk szoktak hallgatni, már régen nem játsszák. 

- Szóljon a következő dal, a Hurts-től a Miracle – üvöltötte a bemondós, majd a hangja szerepét egy indulóhoz hasonló, már-már erőszakos kezdetű ritmus vette át.

'Cause the light will never shine on this heart of mine, and all the love we sacrificed

Deanre gondolt, és arra a sok szörnyű dologra, amit tett vele. Ami miatt ott kellett hagynia őt. Minden percnyi szeretet, amit adtak egymásnak, elveszett.

You can see what a savage I've become, in my eyes

A múlt rengeteg bűne fátyolozta el szemeit, és azon tűnődött, vajon a látószerveken tényleg látszik-e, milyenek vagyunk valójában.

If you look in my heart you will find no love, no light, no end inside, and I'm looking for a miracle
But I hope, I pray and I will fight ’cause I'm looking for a miracle

Nem, ez nem igaz. Ő már nem vár semmilyen csodára. Angyali ereje elveszett, emberként pedig sehogy nem találja a helyét a világban. Már nem remél, és jó ideje már nem is imádkozik. Nincs kihez. A sorsa ellen nem fog küzdeni. Hányszor megtette már, mégsem lett soha jó következménye.

But oh, look at all of the damage you have done in time, if you offer salvation I will run into your arms

Bárki karjaiba szívesen futott volna, ha megoldást kínált volna erre a kilátástalan életre, amit manapság folytatott. Se otthona, se barátai, se egy ismerős mosoly, se egy megszokott, néha goromba megszólítás, Cas!

There's no love, no light, no end inside, and I'm looking for a miracle

Semmi, semmi fény nem maradt már benne. Az élete (létezése?) romokban hever, és tudta, hogy ezentúl már nem lesz, ki felemeli őt, mivel már ő is használhatatlan, felesleges. 

A dal lassan véget ért. Castiel udvariasan sietett oda a vásárlóhoz, aki az imént lépett be a helyiségbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése